Yrttiset kauraleivät

Yrttiset kauraleivät

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Nämä yrttiset kauraleivät valmistuvat nopeasti ilman hiivaa. Yrtit tuovat ihanaa makua ja väriä leipiin.

Työaika: 20 min
Paisto- / haudutusaika: 10 min
Annoskoko: 15 kpl

Erityisruokavaliot:

K, L,

Ainekset

6 dl
Kinnarin Tilan vehnä- tai sämpyläjauhoja
2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 tl
suolaa
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
yrttisekoitusta
2 rkl
hunajaa tai siirappia
kourallinen
tuoreita yrttejä (esim. basilika)
4 dl
piimää (tai muuta hapanmaitotuotetta)
100 g
voita tai margariinia sulatettuna

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Lisää piimä, sulatettu voi, hunaja ja hienonnetut yrtit.
  3. Ota taikinasta jauhotetuin käsin palloja ja taputtele ohuiksi rieskoiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. (taikinasta tulee n. 15 kpl)
  4. Painele haarukalla reikiä leipien päälle.
  5. Paista uunin keskitasossa 250 asteessa noin 7-8 minuuttia, kunnes ovat saaneet väriä.