Vadelma-kauramurupiiras

Vadelma-kauramurupiiras

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Makoisa, pehmeä kauramurupiiras kahvipöydän herkuksi. Voit käyttää mieleisiäsi marjoja ja vaihdella sesongin mukaan.

Työaika: 15 min
Paisto- / haudutusaika: 30 min
Annoskoko: 8

Erityisruokavaliot:

K, L, MU,

Ainekset

1 dl
sokeria
100 g
voita tai margariinia
1
muna
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhettta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä

Päälle:

4 dl
vadelmia (jos käytät pakastevadelmia, lisää 1 rkl perunajauhoja niiden päälle)

Kauramuru:

50 g
voita
1/2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita

Valmistusohje

  1. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuivat aineet ja jogurtti taikinaan.
  4. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n.28 cm)
  5. Lisää vadelmat pohjan päälle.
  6. Valmista kauramuruseos. Sulata voi ja sekoita aineet keskenään. Ripottele seos tasaisesti vadelmien päälle.
  7. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. puoli tuntia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan