Skottilainen puuro

Skottilainen puuro

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Aikamoinen herkkupuuro joka on alun alkaen Skottilaista perua. Puuroa maustaa muskotti ja kaneli, meidän tutut joulun maut.

Työaika: 5 min
Paisto- / haudutusaika: 2 min
Annoskoko: 2 kpl

Ainekset

2 1/2 dl
Kinnarin Tilan höyryttömättömiä kaurahiutaleita
2 1/2 dl
vettä
2 1/2 dl
maitoa
1/2 tl
muskottipähkinää
1/2 tl
kanelijauhetta
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
vaniljajauhetta

Päälle

1 rkl
fariinisokeria
1 rkl
voita
1 rkl
vettä

Koristeluun

saksanpähkinöitä
manteleita

Valmistusohje

  1. Lisää kaikki puuron ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin minuutti. Peitä kattilan kannella ja anna hautua niin kauan, kunnes olet valmistellut päälliset.
  2. Sulata voi pienessä paistinpannussa. Lisää fariinisokeri ja sekoittele kunnes se alkaa sulaa.
  3. Lisää vesi ja kiehauta nopeasti. Ota pois lämmöltä.
  4. Annostele puuro lautasille ja lisää päälle fariinisokeri-kastiketta, saksanpähkinöitä ja manteleita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan