Runebergin kääretorttu kaurahiutaleilla

Runebergin kääretorttu kaurahiutaleilla

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Tämä kääretorttu maistuu Runebergin päivänä ja on tortun sijaan helpompi valmistaa. Parasta tämä herkku on seuraavana päivänä tekeydyttyään yön yli.

Työaika: 20 min
Paisto- / haudutusaika: 10 min
Annoskoko: 9 kpl

Erityisruokavaliot:

K, L,

Ainekset

4
munaa
1 1/2 dl
fariinisokeria
1 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1 1/2 dl
Kinnarin Tilan vehnäjauhoja
2 tl
kanelia
1/2 dl
mantelirouhetta
1/2 dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjaujhetta

Väliin:

2 dl
vadelmahilloa
1 prk (200g)
vaniljatuorejuustoa + tilkka maitoa

Päälle:

1,5 dl
tomusokeria
n. 3 tl
vettä
mantelirouhetta

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Mittaa kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti vaahtoon.
  3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 6–7 minuuttia.
  4. Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
  5. Levitä jäähtyneen pohjan päälle vadelmahilloa ja tuorejuustoa. Notkista tuorejuustoa hieman sekoittamalla pienellä tilkalla maitoa. Kääri pohja rullalle.
  6. Valmista tomusokerikuorrutus ja koristele kääretorttu.