Porkkanakakun makuinen kaurapuuro

Porkkanakakun makuinen kaurapuuro

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Tämä suussa sulava herkkupuuro pistää varmasti hymyilyttämään ja päiväsi lähtee liitäen käyntiin.

Työaika: 5 min
Paisto- / haudutusaika: 20 min
Annoskoko: 2 kpl

Erityisruokavaliot:

K, L, PÄ,

Ainekset

1 isohko
porkkana
1,5 dl
vettä
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
1/2 tl
kardemummaa
5 dl
maitoa
2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1 tl
suolaa
2 rkl
siirappia
1/2 dl
mantelijauhetta tai -rouhetta

Päälle:

vaniljatuorejuustoa
porkkanaraastetta
hasselpähkinä- tai mantelirouhetta

Valmistusohje

  1. Raasta porkkana karkealla terällä raasteeksi (jätä 1 rkl koristeeksi). Mittaa kattilaan 1,5 dl vettä, porkkanaraaste ja kaneli, inkivääri ja kardemumma. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  2. Lisää kattilaan maito ja kaurahiutaleet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Lisää suola, siirappi ja mantelijauhe. Sekoita ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna hautua vielä kannen alla 10 minuuttia.
  4. Koristele puuro lusikallisella vaniljatuorejuustoa, porkkanaraasteella ja hasselpähkinärouheella.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan