Porkkana-kaurasolmusämpylät

Porkkana-kaurasolmusämpylät

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Kinnarin Tilan kaurahiutaleet sopivat monenlaiseen leivontaan. Näihin solmusämpylöihin porkkanaraaste ja kaurahiutaleet tuovat makua ja pehmeyttä. Kokeile leipoa vaikka iltapalalle tuoreet ja mehevät herkkusämpylät.

Työaika: 60 min
Paisto- / haudutusaika: 15 min
Annoskoko: 16 kpl

Erityisruokavaliot:

K, L,

Ainekset

5 dl
maitoa
50 g (1pkt)
tuorehiivaa
2 tl
suolaa
2 rkl
siirappia
2
porkkanaa raasteena
3 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
12-13 dl
Kinnarin Tilan hiivaleipäjauhoja
50 g
voita sulatettuna

Valmistusohje

  1. Liota tuorehiiva reilusti kädenlämpöiseen (42c) maitoon.
  2. Raasta porkkanat hienolla terällä ja lisää taikinaan.
  3. Lisää loput aineet ja viimeiseksi sulatettu voi. Alusta taikina pehmeäksi.
  4. Kohota taikinaa liinan alla n. 20 min.
  5. Jaa taikina 16 osaan ja leivo jauhotetulla pöydällä niistä pitkiä (n.20cm) pötköjä.
  6. Kiepauta taikinapötköt solmuiksi ja kohota liinan alla n. 20min.
  7. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10-15min.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan