Mansikka-kauraneliöt

Mansikka-kauraneliöt

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Herkulliset, kesäiset mansikka-kauraneliöt ovat ihastuttavan herkullisia tarjottavia kesän kahvipöydässä.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 35 min
Annoskoko: 9 kpl

Erityisruokavaliot:

L, M,

Ainekset

2 1/2 dl
Kinnarin Tilan höyryttömättömiä kaurahiutaleita
1 3/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
fariinisokeria
1/4 tl
kanelijauhetta
85 g
sulatettua voita tai margariinia
n. 3 dl
mansikoita kuutioituna
1 tl
perunajauhoja
1 rkl
sitruunan mehua
1 rkl
sokeria

Tomusokerikuorrute

n. 1 1/2 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunan mehua

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Yhdistä kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri, kanelijauhe ja voisula. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota talteen noin 1 1/2 dl muruseosta.
  3. Vuoraa noin 20 x 20 cm uunivuoka leivinpaperilla.
  4. Painele muruseos vuoan pohjalle.
  5. Lisää pohjan päälle mansikkakuutiot ja sokeri. Ripottele mansikoiden päälle perunajauhot ja lorauta pinnalle vielä sitruunan mehua.
  6. Murustele loput muruseoksesta mansikoiden pinnalle.
  7. Paista uunin keskitasossa noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.
  8. Valmista tomusokerikuorrute sekoittamalla sitruunan mehu ja tomusokeri yhteen juoksevaksi seokseksi. Pursota leivonnaisen pinnalle.
  9. Viipaloi leivonnainen yhdeksään neliöön.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan

Lue lisää blogissa

Vadelma-jogurttileivokset

Lue lisää

Vadelma-kaurakakut

Lue lisää