Lihaisa kaurasuurimosalaatti

Lihaisa kaurasuurimosalaatti

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Rapsakka retiisi ja porkkana tuovat pureskeltavaa tässä lihaisassa kaurasuurimosalaatissa. Chili ja limetti tuovat kivaa potkua ja makua.

Työaika: 15 min
Annoskoko: 2

Erityisruokavaliot:

L, M, SO,

Ainekset

1 1/2 dl
Kinnarin Tilan kaurasuurimoita
4 dl
vettä
suolaa
maun mukaan
1 kpl
limetin mehu
3 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
Srirachaa tai maun mukaan
1 rkl
oliiviöljyä
300 g
naudan minuuttisuikaleita
suolaa
maun mukaan
1 kpl
porkkana viipaleina
6 kpl
retiisiä viipaleina
1 kpl
punainen chili viipaleina
1 rkl
seesaminsiemeniä

Koristeluun

korianterin ja salaatin lehtiä

Tarjoa seurana

limettilohkoja
soijakastiketta

Valmistusohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
  2. Lisää kaurasuurimot sekä suola ja sekoita.
  3. Keitä kaurasuurimoita kattilassa ilman kantta noin 20 min. Kaurasuurimot ovat kypsiä kun kaikki vesi on imeytynyt kaurasuurimoihin. Sekoita muutaman kerran keittämisen aikana.
  4. Huuhtele kypsät kaurasuurimot vedellä.
  5. Sekoita hieman lämpimiin kaurasuurimoihin limetin mehu, oliiviöljy ja sriracha. Sekoita yhteen.
  6. Paista minuuttisuikaleet öljyssä, pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi. Mausta maun mukaan suolalla.
  7. Levitä maustetut kaurasuurimot salaattilautsen pohjalle. Lisää päälle salaatin muut ainekset.
  8. Koristele salaatti halutessasi korianterin lehdillä tai salaattisekoituksella.
  9. Tarjoa salaatti limettilohkojen ja soijakastikkeen kera, joilla jokainen syöjä voi maustaa salaatin oman maun mukaan.