Liha-kaalilaatikko kaurasuurimoilla

Liha-kaalilaatikko kaurasuurimoilla

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Kaurasuurimoista valmistettu kaalilaatikko maistuu herkulliselta. Kaalilaatikko on yksi niistä ruoista, jotka paranee vanhetessaan, huomenna se on vielä parempaa!

Työaika: 30 min
Paisto- / haudutusaika: 120 min
Annoskoko: 4

Erityisruokavaliot:

M,

Ainekset

1,5 dl
Kinnarin Tilan kaurasuurimoita
n. 1 kg
kaalia
400 g
jauhelihaa
1
iso sipuli
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
2
porkkanaa
5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
meiramia
siirappia
suolaa

Päälle:

voita

Valmistusohje

  1. Keitä kaurasuurimoita n. 15min suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
  2. Pilko kaali suikaleiksi ja kuullota hetki öljytyllä pannulla parissa erässä.
  3. Kuori ja pilko sipuli. Ruskista jauhelihan kanssa kuumalla pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kuori ja raasta porkkanat karkealla raastinterällä.
  5. Kiehauta vettä 5 dl ja sulata lihaliemikuutio veden joukkoon.
  6. Sekoita kaikki ainekset voideltuun vuokaan, mausta oman maun mukaan siirapilla, meiramilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Kaada lihaliemi päälle.
  7. Pilko pinnalle voi nökäreitä.
  8. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 1,5-2 h. Peitä tarvittaessa kannella tai foliolla paiston aikana. Tarjoile puolukkahillon kera.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurasuurimo – Kinnarin Tilan ruokaisat kaurasuurimot

Verkkokaupaan