Levylihapiirakka kaurasuurimoilla

Levylihapiirakka kaurasuurimoilla

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Kaurasuurimomme ovat monikäyttöisiä. Tähän vanhanajan levylihapiirakkaan ne sopivat mainiosti riisin sijasta. Voit myös valmistaa samalla tyylillä kala- tai kasvisversion.

Työaika: 30 min
Paisto- / haudutusaika: 30 min
Annoskoko: 12 kpl

Erityisruokavaliot:

V, M, MU,

Ainekset

2
esikaulittua voi- tai lehtitaikinalevyä (pakaste, n. 500 g/levy)

Täyte:

2 dl
Kinnarin Tilan kaurasuurimoita
1
lihaliemikuutio
500 g
jauhelihaa
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
mustapippurirouhetta
2 tl
grillimaustetta
1 tl
suolaa
2 tl
kuivattua persiljaa
1 rkl
sinappia
2
munaa

Voiteluun:

1
muna

Valmistusohje

  1. Keitä kaurasuurimoita lihaliemellä maustetussa vedessä n. 15 minuuttia.
  2. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki paistinpannulla tilkassa öljyä.
  3. Lisää sipulien joukkoon jauheliha ja ruskista. Mausta kuivilla mausteilla.
  4. Sekoita jauheliha-sipuliseos ja kaurasuurimot sekaisin. Lisää sinappi ja raa´at kananmunat joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Laita toinen voitaikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle jättäen reunoille pari senttiä tyhjää tilaa.
  6. Laita nyt toinen voitaikina täytteen päälle katoksi. Sulje reunat haarukalla painelemalla.
  7. Voitele piirakka munalla. Painele haarukalla reikiä pinnalle.
  8. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. puoli tuntia, kunnes pohja on kypsä ja kauniin värinen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurasuurimo – Kinnarin Tilan ruokaisat kaurasuurimot

Verkkokaupaan