Kinkun kuorrutus kaurahiutaleilla

Kinkun kuorrutus kaurahiutaleilla

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Joulukinkun kuorruttaminen viimeistelee joulupöydän herkun ja antaa sille maukkaan ja houkuttelevan ulkonäön. Perinteisin kuorrutus on varmasti sinappi ja korppujauho, mutta joulukinkun voi kuorruttaa myös monella muulla tavalla, kuten Kinnarin Tilan höyryttömättömillä kaurahiutaleilla. Kinkun kuorruttaminen vaikuttaa niin kinkun ulkonäköön, mutta eri vaihtoehdot antavat pintaan myös mainiota makua.

Työaika: 5 min
Paisto- / haudutusaika: 15 min
Annoskoko: 1 kpl

Ainekset

paistettu joulukinkku
valitsemaasi sinappia
Kinnarin Tilan höyryttömättömiä kaurahiutaleita

Valmistusohje

  1. Huom! Kypsän ja hieman jäähtyneen kinkun pinnassa oleva kamara poistetaan ennen kuorruttamista. Pieni rasvapinta kuitenkin parantaa kuortumista uunissa ja pinnasta tulee rapeampi ja herkullisempi.
  2. Sivele kinkun pinta valitsemallasi sinapilla.
  3. Ripottele ja painele kinkun pintaan Kinnarin Tilan höyryttömättömiä kaurahiutaleita.
  4. Anna joulukinkun kuorrutteen ruskistua 225-asteisessa uunissa (200-asteisessa kiertoilmauunissa) n. 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
  5. Aloita kuorruttaminen ensin minimiajalla ja lisää aikaa tarpeen mukaan pienissä erissä jottei pinta kärähdä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan