Kaurasämpylät

Kaurasämpylät

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Vastapaistetut kaurasämpylät maistuvat taivaallisilta. Parhaimmillaan ne ovat lämpöisinä, kun päällä on sipaisu voita.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 15 min
Annoskoko: 15 kpl

Ainekset

25 g
hiivaa
6 dl
kädenlämpöistä vettä
3 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 tl
suolaa
3 rkl
öljyä
10-11 dl
vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva lämpimään veteen.
  2. Lisää kaurahiutaleet ja anna turvota noin 10 minuuttia.
  3. Lisää loput aineet ja vaivaa taikinaa mielellään yleiskoneessa noin 5 minuuttia.
  4. Peitä taikina liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
  5. Jaa taikina jauhotetulla työpöydällä 15 osaan. Pyörittele osat palloiksi. Käytä apuna vehnäjauhoja.
  6. Nosta sämpylät leivinpaperoidulle pellille ja peitä liinalla. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia.
  7. Laita uuni kuumenemaan 230 asteeseen.
  8. Pensselöi sämpylät halutessasi vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiuteleita.
  9. Paista sämpylöitä uunin keskitasossa noin 12-15 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan