Kaurapiirakat

Kaurapiirakat

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Perinneherkku muunneltuna kotimaisella kauralla! Hauduta kaurasuurimopuuro ja kokeile piirakoita sen kanssa, nam!

Työaika: 60 min
Paisto- / haudutusaika: 20 min
Annoskoko: 14 kpl

Erityisruokavaliot:

K,

Ainekset

Piirakkataikina:

2 dl
vettä
1 tl
suolaa
2 rkl
öljyä
2 dl
vehnäjauhoja
3 dl
ruisjauhoja

Täyte:

7-8 dl
Kinnarin Tilan kaurasuurimoista valmistettua puuroa
1
kananmuna

Voiteluun:

100 g
voita

Valmistusohje

  1. Valmista kaurasuurimopuuro edellisenä päivänä pakkauksen ohjeen mukaan tai hyödynnä ylijäänyttä puuroa.
  2. Valmista piirakkataikina. Sekoita kylmän veden joukkoon suola ja öljy. Lisää puolet jauhoista sekoittaen. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina käsin sileäksi.
  3. Kaulitse taikina noin ½ cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla (esim. juomalasi) pyöreitä kakkaroita.
  4. Laita kakkarat kuvun alle kuivumisen estämiseksi ja ripottele väliin hiukan ruisjauhoja.
  5. Kauli kakkarat puikulalla ohuiksi levyiksi ja laita taas kuvun alle pinoon odottamaan täyttöä.
  6. Täytä kaurasuurimopuurolla. Laita puuroa noin ruokalusikallinen piirakan keskelle jättäen reunoilta noin sentin verran paljaaksi. Käännä piirakan vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä peukalo-etusormiotteella.
  7. Paista 250 asteessa n. 20 minuuttia.
  8. Sulata voi kattilassa ja voitele kypsät piirakat voisulalla ja nosta liinan alle jäähtymään.
  9. Nauti sellaisenaan tai munavoin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurasuurimo – Kinnarin Tilan ruokaisat kaurasuurimot

Verkkokaupaan