Kaura-täytekakku

Kaura-täytekakku

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Helposti valmistuva kaura-täytekakku on kesäisen herkullinen yhdistelmä kerma-marjatäytettä ja upeita kaurapohjia. Kakku saa olla rennon ronskisti koottu, juuri sellainen minkä kesäkakun kuuluukin olla.

Työaika: 20 min
Paisto- / haudutusaika: 8 min
Annoskoko: 8 kpl

Ainekset

3 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 dl
sokeria
100 g
voita
3 rkl
kermaa tai maitoa

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Yhdistä kaikki kuivat aineet.
  3. Kuutioi voi ja nypi se kuiviin aineisiin, jotta saat murumaisen seoksen.
  4. Lisää kerma tai maito ja työstä taikinaksi.
  5. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmista pyöreitä, noin 24 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Käytä jauhoja apuna kaulimisessa. Nosta leivinpaperoidulle pellille.
  6. Pistele kakkupohjat haarukalla ja paista uunin keskitasossa noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Lisää täytteeksi esimerkiksi raparperihilloa, kermavaahtoa ja kauden marjoja. Koristele makusi mukaisesti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan

Vehnäjauho puolikarkea Kinnarin Tila

Verkkokaupaan