Kaura-jauhelihapihvit uunissa

Kaura-jauhelihapihvit uunissa

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Maukasta ja helppoa vaihtelua jauheliharuoalle. Kauraisat, yrttiset jauhelihapihvit paistuvat uunissa ja maistuvat herkullisilta.

Työaika: 15 min
Paisto- / haudutusaika: 20 min
Annoskoko: 12 kpl

Ainekset

700 g
jauhelihaa
2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 dl
vettä
1
sipuli
(2
valkosipulinkynttä)
2
munaa
2 tl
suolaa
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
tuoretta basilikaa tai persiljaa silputtuna

Päälle:

2
tomaattia
yrttisekoitusta

Valmistusohje

  1. Mittaa vesi kulhoon ja laita kaurahiutaleet joukkoon turpoamaan n. 10 minuutiksi.
  2. Kuori ja pilko sipuli pieneksi hakkelukseksi. (Halutessasi lisää myös valkosipuli puserrettuna.)
  3. Lisää kaurahiutaleiden joukkoon sipuli, mausteet ja muna. Sekoita. Lisää jauheliha ja sekoita.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille 1-2 cm paksuiseksi. Tee veitsellä viillot murekkeeseen jakaen se 12 osaan.
  5. Kypsennä 200C n. 10 minuuttia. Viipaloi murekkeen paistuessa tomaatit.
  6. Ota mureke uunista pois ja lisää jokaiseen murekepalaan tomaattiviipaleet. Ripottele tomaattien päälle yrttimaustetta.
  7. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Tarjoile kasvisten, kaurasuurimoiden tai muusin kera.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan