Kaura-jambalaya

Kaura-jambalaya

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Jambalaya on louisianalaisen keittiön tulisempi vastine espanjalaiselle paellalle. Tässä kauraissassa versiossa makua tuovat niin mausteinen chorizo kuin mehevät katkaravut.

Työaika: 30 min
Paisto- / haudutusaika: 20 min
Annoskoko: 4 kpl

Erityisruokavaliot:

V,

Ainekset

150 g
chorizoa
1
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen paprika
1 kpl
chili
3 rkl
rypsiöljyä
250 g
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurasuurimoita
400 g
tomaattimurskaa
6 dl
vettä
250 g
katkarapuja (tai äyriäisiä)
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
limetin mehua

Valmistusohje

  1. Kuori ja paloittele chorizomakkarat viipaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi paprika ja hienonna chili.
  2. Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa ja lisää pilkotut makkarat ja kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
  3. Lisää pannulle kaurasuurimot sekä tomaattimurska ja 5 dl vettä. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon katkaravut ja anna kuumentua pari minuuttia. Lisää mustapippuri ja timjami.
  5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Leikkaa lime lohkoiksi ja tarjoa jambalayan seurana tai pirskottele limemehu ruoan päälle juuri ennen tarjoilua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurasuurimo – Kinnarin Tilan ruokaisat kaurasuurimot

Verkkokaupaan