Kaura-hampurilaissämpylä

Kaura-hampurilaissämpylä

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Kaura-sämpylöistä loihdit herkulliset omatekoiset hampurilaiset. Voit syödä toki myös sellaisenaan sämpylänä.

Työaika: 60 min
Paisto- / haudutusaika: 15 min
Annoskoko: 8 kpl

Erityisruokavaliot:

K, L, MU,

Ainekset

5 dl
maitoa
1 pkt (50 g)
tuorehiivaa
2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 rkl
hunajaa
1 rkl
Kinnarin Tilan yrttisuolaa (tai 1,5 tl tavallista suolaa)
1/2 dl
öljyä tai voisulaa
n. 9 dl
Kinnarin tilan jauhoja (esim. sämpylä-, hiivaleipä- tai vehnäjauhoja)

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen.
  2. Lisää kaurahiutaleet, hunaja ja yrttisuola. Anna turvota 5 minuuttia.
  3. Lisää öljy ja jauhoja vähitellen vaivaten taikinaksi. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  4. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia liinan alla.
  5. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
  6. Anna kohota n. puoli tuntia liinan alla. Voitele muna-vesiseoksella ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
  7. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasolla n. 12-15min. Nauti Kinnarin kaura-hampurilaispihvien kera.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan