Kaura-Brita-kakku

Kaura-Brita-kakku

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Britakakku on yksi suosituimmista kesäkakuista. Kinnarin Tilan kaurahiutaleilla tuot tähän lempikakkuun uutta makua ja tekstuuria.

Työaika: 35 min
Paisto- / haudutusaika: 25 min
Annoskoko: 10 kpl

Erityisruokavaliot:

MU,

Ainekset

1 1/2 dl
Kinnarin Tilan kaurahiutaleita
1 1/2 dl
Kinnarin Tilan puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
150 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
3 kpl
keltuaisia
1 1/2 dl
maitoa
3 kpl
valkuaisia
1 1/2 dl
sokeria

Valmistusohje

  1. Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä.
  2. Yhdistä kulhossa kuivat aineet.
  3. Lisää keltuaiset, maito ja voisula ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Levitä taikina vajaan sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille (31 x 39 cm).
  5. Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä hyvin vatkaten. Nostele marenkivaahto nokareiksi pohjataikinan päälle ja levitä tasaiseksi.
  6. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Leikkaa pohja keskeltä kahtia. Täytä kakku halaumallasi täytteellä, esim marjarahkalla tai kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Vehnäjauho puolikarkea Kinnarin Tila

Verkkokaupaan

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan